66 Международна колоездачна обиколка на България 2017 - МАРШРУТ

Почти готов е маршрута на 66 МКОБ, първи ви споделяме етапните градове, които ще бъдат включени в следващото издание на най-старото състезание у нас. Разбира се възможни са промени, създаването на маршрута е сложен и дълъг процес но се надяваме, да няма големи изменения.

Обиколката стартира в неделя. 100 състезатели на старт!

Деветдесет и петима състезатели от 16 отбора са заявили участие в 65. международна колоездачна обиколка на България, се разбра на пресконференция в София днес.

С журналистите се срещнаха Евгений Димитров, председател на Българския колоездачен съюз /БКС/, Веско Михайлов, генерален секретар на БКС и директор на Обиколката, Любомил Иванов, член на УС на БКС и Любослав Венков, главен съдия на състезанието.

Жена ще бъде UCI комисарят на 65МКОБ

За трети път в историята на Колоездачната обиколка на България жена ще бъде комисар от Международния колоездачен съюз /ЮСИ/ - Невенка Среш.

Огненокосата дама е словенка, от град Брежице /до границата с Хърватия/, учителка по професия, известна в съсловието като строга, леко педантична, но справедлива съдийка.

65МКОБ На старт – 18 чужди и три наши отбора

65. международна колоездачна обиколка на България ще стартира на 27 август 2016 г. в София с пролог и ще завърши на 2 септември в Троян. Маршрутът е 891 км, етапите – шест.

По предварителни данни в нашето най-авторитетно колоездачно състезание /началото му е през далечната 1924-а/ ще участват 108 бегачи от 21 отбора, от които три български - Nessebar Shockblaze, „Цар Симеон” /Пловдив/ и „Хемус 1896” /Троян/.

Pages

Subscribe to 66-та Международна колоездачна обиколка на България RSS